Kezdőlap

EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012

Tájékoztató az "EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012" iskolák versenye programról

Az Ötpróba versenysorozat 1978. óta kerül megrendezésre. A rendezvény célja, hogy minél több embert sportolásra ösztönözzön, és segítse az egészséges életmód szokásrendszerének kialakítását. Az eseménysorozat öt sportág eseményeit öleli fel: futás, kerékpár, gyalogtúra, úszás, triatlon/duatlon próbák. A próbák különböző távjain különböző pontszámok szerezhetők, amelyeket a próbázók a próbakönyvben gyűjtenek. Megfelelő pontszám elérése után ajándékkal jutalmazzuk a résztvevőket. Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 befejező eseménye 2012. július végén a Balatonátúszás, ahol kisorsoljuk a Londoni Olimpián résztvevő 8 főt.

Az Ötpróba két részből áll:

Az iskolák versenyének értékelési rendszerén belül - a hagyományoknak megfelelően - a benevezett iskolai programvezetők munkáját színvonalas ajándékokkal jutalmazzuk:

Kérem, a mellékelt tájékoztató áttanulmányozása után - amennyiben a program elnyerte tetszésüket - töltsék ki a nevezési lapot, és nevezzék be iskolájukat az „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012” program iskolák versenyébe

Iskolák versenyére nevezési lap

A kitöltött nevezési lapot a következő e-mail címre küldjék vissza: info@otproba.hu

Az „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012” Iskolák Versenye Versenykiírása

Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 iskolai programjának célja, hogy a diákok számára sportolási lehetőséget biztosítson, segítse a szabadidő hasznos eltöltését, az egészséges életmódra való nevelést és a családok együttes sportolását.

A résztvevők

A próbákon minden Magyarországon bejegyzett általános és/vagy középiskola részt vehet, aki kijelöli a kapcsolattartó személyt - programvezetőt - és amely iskola elfogadja a versenykiírás feltételeit és a jelentkezési lapot e-mailben eljuttatja a szervezőkhöz.

Nevezés az Iskolák Versenyébe

A programban részt venni szándékozó iskola a nevezési lapot kitöltve a megadott e-mail címre visszaküldi. A szervezők a nevezéseket megyénként csoportosítják, a benevezett iskolákat a megyei referensek egyeztetett időpontban összehívják és ott a központi szervezők részvételével részletes tájékoztatót tartanak. Itt minden résztevő iskola számára átadásra kerül az „iskolai csomag”, amely az alábbiakat tartalmazza:

A próbák teljesítése

Az iskola félévente legkevesebb két helyi/iskolai próbát köteles rendezni, vagy helyi próbán részt venni. A próbákat a megjelölt sportágban lehet megrendezni: a próba(sportág) választás és a távok kijelölése a programvezető feladata. Minden helyi próba teljesítéséért személyenként 1 pont jár. Az iskola tanulóin kívül a helyi próbákon bárki (tanuló, szülő, testvér,kísérő, stb.) elindulhat, pontot szerezve ezzel az iskolának. A helyi próba megrendezését a kiválasztott próbanap előtt legkevesebb egy héttel a megyei referensnél be kell jelenteni.

Az iskolai próba távjait a helyi adottságokhoz és a résztvevők felkészültségéhez lehet igazítani, de legkevesebb 45-5o perc folyamatos mozgást igénylő távot kell kijelölni/teljesíteni.

Központi próbák

Központi próbák 2011. tavaszán, 2011. őszén illetve 2012. tavaszán kerülnek megrendezésre 20 helyszínen.

Központi próbák helyszínei

Iskolai Csoportos Próbakönyv

A benevezett iskolák az iskolai csoportos próbakönyvben összesítve gyűjtik a pontjaikat: a helyi/iskolai próbákon elért pontokat a programvezető írja be az iskolai próbakönyvbe. Az iskolai csoportos próbakönyvvel nevező csoportok a programvezető vezetésével megjelennek a központi próbákon,ahol a csoport létszámának ellenőrzésével, a próbakönyv és egy induló lista egyidejű leadásával vesznek részt a központi próbákon. A csoport tagja akkor is szerezhet pontot az iskolai csoportos próbakönyvbe, ha egyúttal egyéni próbázó is. A próbakönyv elhagyása esetén a központi próbaszervező vagy a megyei referens új próbakönyvet állít ki és az addig elért pontokat újra bejegyzi.

Egyéni Próbakönyv

Annak érdekében, hogy az iskola színeiben legtöbbször próbázó, legaktívabb tanulókat egyénileg is jutalmazni lehessen, valamint a próbán résztvevők egyéni pontokat, egyéni ajándékokat is gyűjthessenek, minden iskola, illetve programvezető számára 50-50 db egyéni próbakönyvet biztosítunk. Ezekben a próbakönyvekben egyenként 6-6 pont van jóváírva: a szervezők ezzel azt akarják elősegíteni, hogy a tanulók nagyobb kedvet kapjanak az egyéni részvételhez - ugyanis így az első ajándékot már 2 központi próbán való részvétellel, 2 minipróba teljesítésével, akár 2 egymást követő hónap alatt is elérhetik: az 1997. január 1.-uán születettek a központi próbákon a minipróbáért (1pont) is 2 pontot kapnak. Ahhoz, hogy az életkorhoz kapcsolódó pontkedvezményt a próbázó érvényesíteni tudja, regisztrálnia kell magát itt a honlapon. Ezeket a próbakönyveket a programvezető saját belátása szerint oszthatja szét az iskola tanulói között. Ez az elektronikus próbakönyv mindenben teljesen megegyezik a központi próbahelyszínen árusított próbakönyvekkel: bár ingyenes, az egyéni ajándékokat kiválthatja, ha a megfelelő pontszámot eléri.

Az iskola pontszerzési módjai

  1. Az iskola által szervezett helyi/iskolai próbán
  2. Az iskola részt vesz:
    • Más iskola által szervezett próbán
    • Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 központi próbákon

Az időrend

Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 Program sorozat iskolai versenyrendszere két tanévben kerül megrendezésre: 2010/2011-as iskolai tanév 2. félévében és a 2011/2012-es tanévben. A központi próbák a versenynaptárban megjelöltek szerint 2011. márciusától 2012. júliusáig, mindig az adott hónapban, az ország 20 településén, párhuzamosan, azonos forgatókönyv szerint kerülnek megrendezésre.

A pontozás

Minden helyi/iskolai próba teljesítéséért 1 pont jár – minden résztvevő személy után. A központi próbákon az adott helyszínen meghirdetett távoknak megfelelő pontok dupláját írjuk jóvá az iskola számára - a programvezető által leadott listán szereplő próbázói létszám után. A továbbiakban a már kiváltott próbakönyvvel rendelkező egyéni próbázó nevezési díj megfizetése mellett indulhat.Amikor az iskolájával együtt vesz részt a próbákon, pontjai beszámítanak az iskola pontjaiba is, ha külön próbázik, akkor csak az egyéni próbakönyvébe gyűjt pontot. (A tanév végi értékelés részletesen az ajándékozásnál található meg)

Pontszámítás

Az összpontszám legalább 20%-át központi próbán kell összegyűjteni; vagyis a helyi próbákon elért pontok maximuma a központi próbák ötszöröse lehet! (Példa: Amennyiben egy iskola összesen 1000 pontot ér el és ebből több mint 200 pontot központi próbán gyűjtött, akkor a végső értékelésnél az 1000 pontot vesszük figyelembe. Ha azonban az 1000 pontból például csak 150 pontot gyűjtött központi próbán, akkor a végső értékelésnél 750 pontot (amelynek a 20%-a a 150 pont) tudunk figyelembe venni.)

Az értékelés

Az értékelés úgy történik, hogy az iskola által központi és helyi/iskolai próbóbákon összegyűjtött összes pontot összeadjuk és az így kapott pontszámokatértékeket össze. Ebben az értékelésben az iskola típustól függetlenül valamennyi intézmény részt vesz. Az értékelés megyénként történik: minden megyében jutalmazzuk a pontgyűjtésben győztes, valamint a második és a harmadik helyezett iskolát.

Az ajándékok

A verseny értékelése az iskolák számára a 2012-es tanév végén történik. A megyénként és a fővárosban győztes, második és harmadik helyezett iskolák a tanév értékelése alapján 100, 75 és 50eFt értékű sportszer-ajándékcsomagot vehetnek át.

Az értékeléskor országosan, a megyénkénti a részvételi arányokkal súlyozottan 40 db 50 eFt értékű ajándékcsomagot sorsolunk ki. Ezen a sorsoláson valamennyi, az akcióba bekapcsolódó - de helyezést el nem ért - iskola részt vesz.

A programba bekapcsolódó iskolák programvezetői 2011.márciusában, a megyei programvezetői értekezleten egyedi, emblémázott, Fundango T- shirt-öt biztosítunk.

Az eredményesen szereplő iskolák programvezetői számára 2011. őszén egyedi, emblémázott, hátizsákot biztosítunk.

A pólót azok a programvezetők vehetik át, akiknek az iskolája teljesíti az alábbi két feltételt:

(Egy 400 fős iskolának például 100 pontot kell gyűjtenie)

A fenti feltételek teljesítésének igazolására az „iskolai csoportos próbakönyv” fénymásolatát a megyei referens számára 2011. május 31. és június 15. között kell megküldeni.

Ellenőrzés

Az iskolák versenyének teljesítéseit megyénként a megyei referensek, további három országos referens, valamint a központi szervezők ellenőrizhetik alkalomszerűen.

Információk

Az alapvető információkat a megyei referensektől, illetve az országos referensektől lehet beszerezni.

A szervezők a próbázók és az iskolák által elért pontokat feldolgozott állapotban itt a honlapon nyilvánosan megtekinthetővé teszik. A résztvevők eredményeire vonatkozó adatok szempontjából szervezők nyilvántartása az irányadó.



oldal tetejére ^

2011. április 17.