Kezdőlap

XI. Üveghuta Kupa beszámoló

A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti XI. Üveghuta Kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 5-én, 214 indulóval rendezte meg a Kis-Galya KSE.

A hegyi- illetve országúti kerékpárral indulókat 22 egyéni és egy páros kategóriába sorolták. A mezőny első versenyzője 10 órakor rajtolhatott Bükkszentlászlóról az 5,3 km-es, 325 méter szintemelkedéssel nehezített táv teljesítésére, majd a többiek – eleinte némi köd „kíséretében” – percenkénti indítással kezdték meg a tekerést a Bükkszentkereszt határában kijelölt célig.

A rajt előtt, majd a célban is, sokan kihasználták az Életfa Országos Egészségőrző Program masszázs szolgáltatásait.

- Idén ugyan nem sikerült megdönteni a pályacsúcsokat, de így is izgalmas csatákban dőltek el a helyezések sorsa – tudtuk meg Sikter Zsuzsanna főszervezőtől. – A párosban soha nem látott indulói létszámot, 14 egységet regisztráltunk. Örömteli, hogy kilenc bükkszentkereszti sportember is indult a versenyen. Különdíjban részesítettük a legidősebb indulót, az 1942-ben született Gönczi Jánost, aki kategóriájában harmadik lett. Szintén különdíjjal jutalmaztuk a leggyorsabb keresztit, aki nem volt más, mint a korcsoportjában ezüstérmet kiérdemlő, 2001-es születésű Kovács Regina.

Bükkszentkereszten, a díjkiosztásnak is otthont adó, Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat és az étterem jóvoltából frissen sült tócsnit és meleg teát kapott. A 18 év feletti indulók egy doboz Dreher 24 ízesített alkoholmentes sört is átvehetett az egyedi üvegpohár mellett. A díjátadót Hegedűs László triál kerékpáros bemutatója színesítette. A célba érkezés után Kanizsárné Vaskó Nikolett, az Életfa Program, vezető dietetikus és Varga Gyula természetgyógyász – fitoterapeuta tartott nagy érdeklődésre számot tartó, készítmények bemutatásával társított előadást. A témák között szerepelt az étrend-kiegészítők szükségessége, az egyszerű egészséges táplálkozás, mire figyeljünk versenyek előtt (étkezések, energiapótlás, folyadékpótlás), a só- és ásványi anyag pótlása, az izotóniás italok (miért fogyasztjuk, kiknek ajánlott, mi van benne?).

Az eredményhirdetésen egyedi üvegérmek és a Császári Éva keze munkáját dicsérő, festett kelyhek és tárgyjutalmak találtak gazdára.

A verseny létrejöttét fővédnökként Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, védnökként Katona Ferenc miskolci önkormányzati képviselő támogatta. A díjak, ajándékok biztosításában Bükkszentkereszt önkormányzata, az Életfa Országos Egészségőrző Program, a Borostyán étterem, a Patrondiszkont, a Dreher Sörgyár és a TREK Kerékpár volt a rendezők segítségére. A rendezvény a MOB támogatásával valósult meg, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.



oldal tetejére ^

2014. október 09.