Rendezvények

MTB DIÁKOLIMPIA B.-A.-Z. MEGYEI DÖNTŐ, Nyílt Regionális Diák XCO verseny

Nevezési lap letöltése »

A verseny célja:

A 2013/2014. tanévi Megyei Diák Bajnok cím elnyerése Mountain Bike sportágban, egyéni és csapat versenyszámban. Továbbjutási és felkészülési lehetőség a Veszprémben (Eplény) megrendezésre kerülő Országos Döntőre. Versenyzési lehetőség és a sportág népszerűsítése a fiatalok körében. Az összes futam nyílt, bárki indulhat, aki elfogadja a szabályokat és leadja nevezését a verseny kiírása szerint!

Fővédnök: Jámbor Flórián Bükkszentkereszt Polgármestere

Védnökök:

Daragó Lászlóné Magyar Olimpiai Bizottság tagja, Magyar Diáksport Szövetség Alelnöke,

Füstös József: Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkár

Helyszín, időpont: Bükkszentkereszt, Lapka Sportpálya 2014. május 16. péntek!

Rendezők:

Kis-Galya KSE 3526 Miskolc, Katowice u. 5. Kirilla László, Sikter Zsuzsanna tel:30/206-3602

Korcsoportok egyéni:

U 9 (2007-2006) fiú/lány, U11 (2004-2005) fiú/lány, U13 (2002-2003) fiú/lány

U15 (2000-2001) fiú/lány, U17 (1998-1999) fiú/lány, bővített U19 (1995-1996-1997) fiú/lány

Csapatverseny: Az egyéni versenyzők helyezése alapján pontozunk. A győztes iskola az lesz, amely a tanulók pontszámát összeadva, a legtöbb pontot szerzi.

Időrend, távok:

FIGYELEM! A rajtidőpontok és körszámok változhatnak, ami a technikai értekezleten válik véglegessé.

2014. május 16.-án 8.00-10.00 óráig pályabejárás! Sisak használata kötelező!

9.45 - Technikai értekezlet

10.00 – Megnyitó

0. RAJT:

1. RAJT:

2. RAJT:

3. RAJT:

4. RAJT:

5. RAJT:

12.40- Tészta Party (mákos/diós) a versenyzők részére!

Helyezések eldöntése:

Az a versenyző nyer, aki a szabályok betartásával, tiszta versenyzéssel a legrövidebb idő alatt ér célba. A versenyen vitás esetekben a rendezőség dönt! Sisak használata kötelező! A megfelelő fék és váltórendszert ellenőrizzük!

Díjazás: Diákverseny: Kategóriánként 1.-3. helyezett érem, oklevél, a 4.-6. helyezett oklevéldíjazásban részesül! Az elsők, felhúzhatják a Bajnoki pólót a dobogón.

Eredményhirdetés: kb. 13.30 a sportpálya területén.

Nevezés módja, nevezési díj, határidő:

A nevezni a diáksport honlapon, az iskola felületén lehet, mint bármilyen más diákolimpiára, ill. az mvsc@vipmail.hu címre elküldött iskola által kitöltött, lepecsételt egyéni nevezési lap elküldésével! A helyszínre minden indulónak hoznia kell az iskola által aláírt, lepecsételt egyéni nevezési lapot és az érvényes Diákigazolványt, amit a rajtszámok átvételekor be kell mutatni.

A futamok előtt pár perccel beszólítjuk az indulókat, nevezési sorrend szerint!

Nevezés díj: Ovis futam 500 Ft, U9, U11, U13, U15 kategória 1.800 forint/fő, U17, U19 kategória 2.000 forint/fő, mely a verseny helyszínén fizetendő. Az iskolai csapatversenyre külön nem kell nevezni!

Nevezési határidő: 2014. május 13. (kedd) déli tizenkét óra. A nevezettek részére a rajtszámok átvétele reggel 9.30-ig a versenyirodán!!!

Helyszíni nevezésre nincs lehetőség, kivétel az ovis futam!

Szabályok:

A versenyen mindenki a saját kerékpárjával indulhat, melynek kerékmérete nem lehet nagyobb 29 collnál. A versenyen, a teljes távon, becsatolt fejvédő (bukósisak) használata kötelező! A versenyen, mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendezőség a sérülésekért, az esetlegesen bekövetkezendő károkért semmilyen felelősséget nem vállal.

A saját távját nem teljesítő, a kijelölt útvonaltól eltérő, vagy egyéb - a versenyző társakkal szemben - sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők kizárásra kerülnek.

A pálya útvonalán ellenőrző pontok kerülnek elhelyezésre, melyeknél a versenybírók ellenőrzik a versenyzők elhaladását. Tilos a versenyzők bármilyen kísérése (futva, kerékpárral stb.)

A versenyzők semmilyen esetben nem fogadhatnak el manuális segítséget más versenyzőktől, csapattagjaiktól, vagy egyéb személyektől. Külső segítséget igénybe vevő versenyző kizárásra kerül. Frissítő beadására és technikai segítségre az erre kijelölt zónában van lehetőség. Egyéb helyen a versenyzők részére technikai segítséget a szervezők által biztosított személy adhat.

Vitás kérdésekben az MMTBSZSZ szabályzata az irányadó. Óvási díj 5.000 Ft

Egyéb információk:

Bükkszentkereszt megközelítése személygépkocsival:

Miskolcról Lillafüred, vagy Bükkszentlászló érintésével közelíthető meg. Egerből Felsőtárkányon keresztül, szép hegyi úton juthatunk ide.

Öltöző és zuhanyzó használata biztosítva lesz a sportpályához tartozó épületben.

Mindenkit kérünk, hogy lehetőleg a sportpálya épülete mellett, ill. az oda vezető utcán parkoljon, érkezési sorrendben. (A faluban nyilakkal jelezve.)

Szálláshelyek és étkezési lehetőség:

A település honlapján (www.bukkszentkereszt.hu) a szállás- és étkezési lehetőségek széles tárháza áll a látogatók rendelkezésére. Bármely további információ a településről ugyanitt megtalálható.

A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk. A rendezőség a változás jogát fenntartja!

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!


Kapcsolódó anyagokoldal tetejére ^

2014. április 25.