Rendezvények

VII. Üveghuta Kupa

VII.Üveghuta Kupa

Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt

AMATŐR Hegyi időfutamverseny

VERSENYKIÍRÁS

A verseny fővédnöke:

Halász Rezső, Bükkszentkereszt Polgármestere

1. A verseny célja:

Egyéni hegyi időfutamverseny helyezési sorrendjeinek eldöntése 17 kategóriában.
KATEGÓRIÁK: FÉRFI: SERDÜLŐ 1997-2001, IFI 1993-1996, FELNŐTT 1971-1992, SENIOR I 1961-1970, SENIOR II 1910-1960, NŐI: SERDÜLŐ: 1993-2001, FELNŐTT: 1971-1992, SENIOR: 1910-1970. KÜLÖN KERÜLNEK ÉRTÉKELÉSRE az ORSZÁGÚTI és MTB KERÉKPÁRRAL INDULÓK. ISMÉT: Páros időfutam kategória nélkül! 11:00 és 11:20 közötti indulással!

A versenyen bárki korlátozás nélkül indulhat. A verseny nyílt, minden leigazolt és amatőr versenyző számára, aki a helyszínen benevez, és ezzel elfogadja a verseny szabályait. Célja a tehetségek felkutatása és az egészséges életmódra nevelés. Lehetőség az amatőr kerékpárosok számára erőnlétük felmérésére versenykörülmények között.

2. A verseny rendezője:

Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. 3526 Miskolc, Katowice u. 5. Kirilla László 30/9284-233

3. A verseny központja:

Rajt, nevezés: Bükkszentlászló.

Cél: Bükkszentkereszt határában, Eredményhirdetés Bükkszentkereszt Borostyán Étterem udvarán.

4. A verseny időpontja, távja:

2010. október 10. (vasárnap) 10:00. 5,3 km

5. A verseny típusa:

Egyéni hegyi időfutam verseny, egyperces indítással. Mindenki csak egy számban indulhat! MTB 26 X 1,5-ös külsőgumi mérettől

A versenybíróság ellenőrzi a kerékpárokat, hogy megfelelnek-e a kategóriának! Nem megfelelő kerékpár esetén kizárhatják a versenyzőt. A versenyen csak jó műszaki állapotú (működőképes fék és váltórendszer) kerékpárral lehet indulni!

6. A nevezés módja:

Az előnevezettek névsora a www.kisgalya.hu oldalon folyamatosan frissítésre kerül.

Előnevezés: E-mailben kisgalya@gmail.com, Név, rajtidőpont, szül. év, kategória (országúti/MTB), egyesület/Város, megadásával! CSAK PONTOS ADATOKAT TARTALMAZÓ, HIÁNYTALANUL LEADOTT ELŐNEVEZÉSEKET TUDJUK FIGYELEMBE VENNI! Csak azok részére, akik 9:15-9:50-között megjelennek a nevezésnél! Az időben át nem vett rajtszámok kiadásra kerülnek! Mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi!

Helyszíni nevezés: a rajt területén 9.15-11.00 között. Mindkét esetben a helyszínen kell fizetni.

7. Előnevezési határidő:

2010. szeptember.13. - október 7. (csütörtök) 20:00 óra. A határidő lejárta után, nem tudunk előre rajtszámot biztosítani!

8. Nevezési díj:

A nevezési díj: 1400 Ft.(páros:2800 Ft) A nevezési díjak befizetése Bükkszentlászlón, a rajthelyszínen történik. Bükkszentkereszten a Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző frissítőt, emblémázott üvegpoharat és a Borostyán étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap.

9. Helyezések eldöntése, Értékelés:

A verseny korcsoportonkénti győztese az a versenyző, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot, külső segítség igénybe vétele nélkül! Aki külső segítséget igénybe vesz, azonnali kizárásra kerül! Autós kisérésre nincs lehetőség! A párosok kötelesek együtt teljesíteni a távot, eredményük a páros 2. áthaladójának ideje.

10. Díjazás, eredményhirdetés:

Eredményhirdetés, az utolsó beérkezőt követően 40 perc. Korcsoportonként kupa, érem és tárgyjutalom az első három helyezettnek. Minden induló emblémázott üvegpoharat kap ajándékba.

11. Program:

A verseny napján: 9:15-10:30-ig nevezés, 10:00-tól rajt, percenként. Egyéb programok: www.bukkszentkereszt.hu

12. Rajtolás:

Rajtolási sorrend:   10:00: első induló, majd percenkénti indítással nevezési sorrendben folyamatosan. Mindenkit név és rajtszám szerint szólítani fogunk legkésőbb 30 másodperccel az indulás előtt. Aki lekési a rajtot, saját idejéből veszít. A pályán csak rajtszámmal rendelkező kerékpáros tartózkodhat. A versenyzők melletti futás, kerékpározás, autózás ill. a versenyzők tolása azonnali kizárással jár.

13.  A versenybíróság:

A versenybíróságot a rendező szerv kéri fel.

14. Költségek:

A verseny rendezési költségeit a szervezők, a részvétel költségeit a versenyzők fizetik.

15. Tájékoztatás:

- Rajtszámok: A versenyzők kötelesek a szervezők által kiadott rajtszámokat jól láthatóan a kerékpár kormányon viselni. Aki elveszíti azt, vagy szándékosan megrongálja, abban az esetben a versenyzőnek új nevezést kell leadnia.

- Kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!

- A versenyen mindenki saját felelősségére indul, balesetért és az abból adódó károkért a rendezőség nem vállal felelősséget.

- A célba érkezett versenyzők időeredményei, Bükkszentkereszten a Borostyán Étterem udvarán elhelyezett táblán folyamatosan olvashatóak lesznek. Ezért mindenkit kérünk, hogy ne a célban zavarja az időmérőket!

- Az útvonal nincs lezárva, szembejövő forgalomra is kell számítani. A KRESZ szabályainak betartása kötelező!

- Az utolsó induló után ruházat és táskák felszállítását vállaljuk.

- Mindenkiről próbálunk fotót készíteni, ami a honlapunkon lesz látható az időeredményekkel együtt.

- Minden résztvevő a nevezésének leadásával a verseny szabályait elfogadta, hozzájárul, hogy az VII. Üveghuta Kupáról készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kérhet.

16. Óvás:

A versenyszámok befejezése után 30 percig fogad el a versenybíróság írásbeli észrevételt, melyet a helyszínen tárgyal és hirdeti ki az eredményét. Óvási díj 5.000 HUF

 


Kapcsolódó anyagokoldal tetejére ^

2010. október 04.