Rendezvények

XII. Üveghuta Kupa

XII. ÜVEGHUTA KUPA

Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt

Hegyi időfutamverseny

VERSENYKIÍRÁS (Maximális indulói létszám: 240 fő!)

Fővédnök: Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt Polgármestere

Védnök: Katona Ferenc, Önkormányzati Képviselő

1. A verseny célja:

Hegyi időfutamverseny helyezési sorrendjeinek eldöntése 22 kategóriában. FÉRFI: SERDÜLŐ 2002-2006, IFI 1998-2001, FELNŐTT 1976-1997, SENIOR I. 1966-1975, SENIOR II. 1956-1965, VETERÁN 1915-1955 NŐI: SERDÜLŐ 2002-2006, IFI: 1998-2001, FELNŐTT: 1976-1997, SENIOR: 1915-1975. KÜLÖN KERÜLNEK ÉRTÉKELÉSRE az ORSZÁGÚTI és MTB KERÉKPÁRRAL INDULÓK, valamint PÁROS időfutam kategória nélkül! Előre meghatározott indulási időkkel! A verseny nyílt, minden leigazolt és amatőr versenyző számára, aki a helyszínen benevez, és ezzel elfogadja a verseny szabályait. Célja a tehetségek felkutatása és az egészséges életmódra nevelés. Lehetőség a kerékpárosok számára erőnlétük felmérésére versenykörülmények között.

ÚJDONSÁGOK!!! Ismét: Női serdülő kategóriák! Valamint KÖZKÍVÁNATRA 105 kg feletti kategória.

Támogatóink ajánlatai:

A Borostyán étterem a verseny napján 20% kedvezményt biztosít a versenyzőknek az ételkínálat árából!

A Dreher Sörgyár jóvoltából minden 18 év feletti induló, egy doboz Dreher 24 ízesített alkoholmentes sört kap a célcsomag átvételekor.

Minden célbaérkezőt a Primavera ásványvíz frissíti. Primavera - Egész évben a sportolókért! A serdülő és ifi kategóriák indulói a nevezésnél Primavera kulacsot kapnak ajándékba.

Az Életfa Országos Egészségőrző Program lábvonal tesztje, amit mindenkinek érdemes kipróbálni:
Rajt:
Bemelegítés a Just Hegyi boróka krémmel az Életfa Program sátránál. Bemelegítő és vérkeringést fokozó frissítő vádli-comb masszázs. Kiemelkedő melegítő és kapilláris keringést fokozó hatása nagyban segít az izmok megfelelő bemelegítését és vérellátásának biztosítását.
Cél:
Izomlazítás a Just Fekete-nadálytő, Árnika, Vadgesztenyét tartalmazó készítményekkel. Célba érkezést követően a kiváló frissítő és hűsítő hatású termékcsalád a Just-Pedi lábvonal is kipróbálható. Aki az Életfa Sátornál termék tapasztalati kérdőívet kitölt, az értékes Just és Nahrin termékek sorsolásán vesz részt.
A krémek egyébként megvásárolhatóak lesznek a helyszínen, ahogy tavaly sokan kértétek!

2. Rendező:

Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. 3531 Miskolc, Győri kapu 37. 2/3. Sikter Zsuzsanna 30/2063-602

3. Versenyközpont:

Rajt, nevezés: Bükkszentlászlón.

Cél: Bükkszentkereszt határában, Eredményhirdetés Bükkszentkereszt BOROSTYÁN étterem udvara.

4. Időpont, táv, gumiméret:

2015. október 4. (vasárnap) 10:00. 5,3 km.

A verseny típusa: Egyéni, hegyi időfutam verseny, 1 perces indítással. Mindenki csak egy kategóriában indulhat! MTB kategória csak 26 X 1,5-ös külső gumi mérettől, 27.5-ös MTB esetén a minimális gumiméret 27.5x2.0, 29-es MTB esetében minimális gumi méret: 29x2.0. A versenybíróság ellenőrzi a kerékpárokat, hogy megfelelnek-e a kategóriának! Nem megfelelő kerékpár esetén kizárhatják a versenyzőt, vagy másik kategóriába sorolhatják. A versenyen csak jó műszaki állapotú (működőképes fék és váltórendszer) kerékpárral lehet indulni!

5. Nevezés módja:

Előnevezés: e-mailben a honlapról letölthető nevezési lappal, amit a kisgalya@gmail.com címre kell elküldeni csatolmányként. CSAK PONTOS ADATOKAT TARTALMAZÓ, HIÁNYTALANUL LEADOTT és BEFIZETETT ELŐNEVEZÉSEKET TUDJUK FIGYELEMBE VENNI! Az előnevezések akkor válnak véglegessé, ha a jelentkezéskor válaszlevélben elküldött bankszámlaszámra beérkezik az előnevezési díj, a megadott határidőig. Az utalásnál a befizetett személyek nevét és kapott indulási idejét fel kell tüntetni! A rajtszámot egy órával a saját rajtidő előtt, de legkésőbb 12.00 óráig át kell venni. Az előnevezettek névsora a www.kisgalya.hu oldalon folyamatosan frissítésre kerül! Először feketével, amint véglegessé vált a nevezés (befizetés megérkezett), színessel.

Akinek problémás az utalás, Bükkszentkereszten személyes fizetés is lehetséges előzetes egyeztetéssel. Helyszíni nevezés: a rajt területén 7.30-10.30 között van lehetőség. Mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi!

6. Előnevezési határidő:

2015. augusztus 20. – szeptember 18. (péntek). A határidő lejárta után is tudunk előre rajtszámot biztosítani, de már a magasabb nevezési díj befizetése ellenében. Határidő: szeptember 30. (szerda)! A határidők lejártáig a megfelelő összegnek is meg kell érkezni. Figyelem az utalást annak a szervezetnek a számlájáról tegyétek meg, akinek a számlát kell kiállítani!

7. Nevezési díj:

Előnevezési díj: egyéni: 2500 Ft, páros: 5000 Ft. Előre utalással szeptember 18-ig! Szeptember 19 - 30-ig lehetőség van még helyet foglalni már a helyszíni nevezési díj utalása fejében: 3000 Ft (páros 6000 Ft) Helyszínen is van lehetőség nevezni, ha nincs betelve a létszám limit. A nevezések befizetése Bükkszentlászlón október 4-én, a rajthelyszínen történik, a még fennmaradó, vagy megüresedő helyekre. A befizetett nevezési díj visszatérítésére nincs lehetőség, de felhasználható a következő versenyen!

8. Helyezések eldöntése, Értékelés:

A verseny korcsoportonkénti győztese az a versenyző, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot, külső segítség igénybe vétele nélkül! Aki külső segítséget igénybe vesz, azonnali kizárásra kerül! Autós kisérésre nincs lehetőség! A párosoknak együtt kell teljesíteni a távot, eredményük a páros 2. áthaladójának ideje. Aki a lezárt úton lefelé halad, azonnali kizárásra kerül!

9. Díjazás, eredményhirdetés:

Eredményhirdetés, az utolsó beérkezőt követően max.60 perc. Korcsoportonként kupa, érem és tárgyjutalom az első három helyezettnek. Bükkszentkereszten a Borostyán étterem udvarán, minden távját befejező versenyző frissítőt, emblémázott üvegpoharat és a megújult Borostyán étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap valamint átveheti a támogatók ajándékait.

10. Rajtolás:

Rajtolási sorrend:    10:00: első induló, majd percenkénti indítással nevezési sorrendben folyamatosan. Mindenkit név és rajtszám szerint szólítani fogunk legkésőbb 1 perccel az indulás előtt. Aki lekési a rajtot, saját idejéből veszít. A pályán csak rajtszámmal rendelkező kerékpáros tartózkodhat. A versenyzők melletti futás, kerékpározás, autózás ill. a versenyzők tolása azonnali kizárással jár. A versenyidő a rajtoltató órája szerint indul!!!

11. Tájékoztatás:

- Az útvonal le lesz zárva a forgalom elől! Ez vonatkozik a versenyzők kísérőire is. Ezért mindenkit arra kérünk, hogy aki a rajt előtt szeretné felvinni a kocsit, kalkulálja bele az idejébe, hogy 9 óra 30-tól teljes útzár lesz és csak körbe (Lillafüred felé) tud fel-le közlekedni a verseny előtt és alatt. Az utolsó induló felérkezése után nyitjuk meg az utat! Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra is!

- Rajtszámok: A versenyzők kötelesek a szervezők által kiadott rajtszámokat jól láthatóan a kerékpár kormányon elhelyezni. Aki elveszíti azt, vagy szándékosan megrongálja, abban az esetben a versenyzőnek új nevezést kell leadnia.

- Becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!

- A versenyen mindenki saját felelősségére indul, esetleges balesetért és az abból adódó károkért a rendezőség nem vállal felelősséget.

- A célba érkezett versenyzők időeredményei, Bükkszentkereszten a Borostyán étterem udvarán elhelyezett táblán folyamatosan olvashatóak lesznek. Ezért mindenkit kérünk, hogy ne a célban zavarja az időmérőket!

- Kb. 11.30 órakor és az utolsó induló után ruházat és táskák felszállítását vállaljuk.

- Mindenkiről próbálunk fotót készíteni, ami a honlapunkon lesz látható az időeredményekkel együtt.

- Minden résztvevő a nevezésének leadásával a verseny szabályait elfogadta, hozzájárul, hogy a XII. Üveghuta Kupáról készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kérhet. Valamint kijelenti, hogy megfelelő egészségi állapotban van és felkészült a versenyre.

12. Óvás:

A versenyszámok befejezése után 30 percig fogad el a versenybíróság írásbeli észrevételt, melyet a helyszínen tárgyal és hirdeti ki az eredményét. Óvási díj 10.000 HUF


Kapcsolódó anyagokoldal tetejére ^

2015. augusztus 26.