Rendezvények

XIV. Üveghuta Kupa

XIV. ÜVEGHUTA KUPA

Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt

Hegyi időfutamverseny

VERSENYKIÍRÁS (Maximális indulói létszám: 240 fő!)

Fővédnök: Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt Polgármestere

1.         A verseny célja:

Hegyi időfutam verseny helyezési sorrendjeinek eldöntése 22 kategóriában. FÉRFI: SERDÜLŐ 2004-2008, IFI 2000-2003, FELNŐTT 1978-1999, SENIOR I. 1968-1977, SENIOR II. 1958-1967, VETERÁN 1917-1957 NŐI: SERDÜLŐ 2004-2008, IFI: 2000-2003, FELNŐTT: 1978-1999, SENIOR: 1917-1977. KÜLÖN KERÜLNEK ÉRTÉKELÉSRE az ORSZÁGÚTI és MTB KERÉKPÁRRAL INDULÓK, valamint PÁROS időfutam kategória nélkül, előre meghatározott indulási időkkel! És ÚJRA 105+ kategória A verseny nyílt, minden leigazolt és amatőr versenyző számára, aki a helyszínen benevez, és ezzel elfogadja a verseny szabályait. Célja a tehetségek felkutatása és az egészséges életmódra nevelés. Lehetőség a kerékpárosok számára erőnlétük felmérésére versenykörülmények között.

2.        Rendező:

Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. 3531 Miskolc, Győri kapu 37. 2/3. Sikter Zsuzsanna 30/2063-602

3.        Versenyközpont:

Rajtszámok átvétele, rajt: Bükkszentlászlón.

Cél: Bükkszentkereszt határában, Eredményhirdetés Bükkszentkereszt központja a 3 szintes parkoló.

4.        Időpont, táv, gumiméret:

  1. október 1. (vasárnap) 10:00. 5,3 km.

A verseny típusa: Egyéni, hegyi időfutam verseny, 1 perces indítással. Mindenki csak egy kategóriában indulhat! MTB kategória csak 26 X 1,5-ös külső gumi mérettől, 27.5-es MTB esetén a minimális gumiméret 27.5x2.0, 29-es MTB esetében minimális gumi méret: 29x2.0. A versenybíróság ellenőrzi a kerékpárokat, hogy megfelelnek-e a kategóriának! Nem megfelelő kerékpár esetén kizárhatják a versenyzőt, vagy másik kategóriába sorolhatják. A versenyen csak jó műszaki állapotú (működőképes fék és váltórendszer) kerékpárral lehet indulni!

5.        Nevezés módja: - MEGTELT!

Előnevezés: e-mailben a honlapról letölthető nevezési lappal, amit a kisgalya@gmail.com címre kell elküldeni csatolmányként. CSAK PONTOS ADATOKAT TARTALMAZÓ, HIÁNYTALANUL LEADOTT és BEFIZETETT ELŐNEVEZÉSEKET TUDJUK FIGYELEMBE VENNI! Az előnevezések akkor válnak véglegessé, ha a jelentkezéskor válaszlevélben elküldött bankszámlaszámra idejében beérkezik az előnevezési díj, különben törlésre kerül a rajtlistáról. Az utalásnál a befizetett személyek nevét és kapott indulási idejét fel kell tüntetni! A rajtszámot egy órával a saját rajtidő előtt, de legkésőbb 12.00 óráig át kell venni. Az előnevezettek névsora a www.kisgalya.hu oldalon folyamatosan frissítésre kerül! Először feketével, majd amint véglegessé vált a nevezés (befizetés megérkezett), színessel.

Helyszíni nevezés: a rajt területén 7.30-10.30 között van lehetőség a fennmaradó, vagy visszamondott helyekre. Mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi!

6.        Előnevezési határidők, díjak:

2017.szeptember 01–15-ig: egyéni-3500 Ft, páros-7000 Ft. Szeptember 16-24. között: egyéni-4500 Ft, páros-9000 Ft. A határidők lejártáig a megfelelő összegnek is meg kell érkezni. Figyelem az utalást annak a szervezetnek a számlájáról tegyétek meg, akinek a számlát kell kiállítani! Szeptember 25-től csak Bükkszentkereszten előzetes egyeztetéssel, a drágább készpénzes kifizetéssel lehetséges helyfoglalás! Ha valaki nem jön el, vagy lemondja a részvételt, nevezési díját nem tudjuk visszatéríteni és az ajándékait sem tudja átvenni! Szeptember 25-től rajthely/személy módosításra csak külön befizetéssel lehetséges, melynek díja: 1500 Ft/fő!

7.        Helyezések eldöntése, Értékelés:

A verseny korcsoportonkénti győztese az a versenyző, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot, külső segítség igénybe vétele nélkül! Aki külső segítséget igénybe vesz, azonnali kizárásra kerül! Autós kisérésre nincs lehetőség! A párosoknak együtt kell teljesíteni a távot, eredményük a páros 2. áthaladójának ideje. Aki a lezárt úton lefelé halad, azonnali kizárásra kerül! A versenyen chipes időmérés van.

8.        Díjazás, eredményhirdetés:

Eredményhirdetés, az utolsó beérkezőt követően max.60 perc. Korcsoportonként kupa, érem és tárgyjutalom az első három helyezettnek. Bükkszentkereszt központjában a 3 szintes parkolóban, minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat és a Diósgyőri Party-Service jóvoltából egy kis harapnivalót kap. Valamint átveheti a támogatók ajándékát (rajtszám szükséges).

9.        Rajtolás:

Rajtolási sorrend:    10:00: első induló, majd percenkénti indítással nevezési sorrendben folyamatosan. Mindenkit név és rajtszám szerint szólítani fogunk legkésőbb 1 perccel az indulás előtt. Aki lekési a rajtot, saját idejéből veszít. A rajtban mindenképpen meg kell állni és nem lehet senkit megfogni! A pályán csak rajtszámmal rendelkező kerékpáros tartózkodhat. A versenyzők melletti futás, kerékpározás, autós követés ill. a versenyzők tolása azonnali kizárással jár. A versenyidő a rajtoltató órája szerint indul!!!

10.      Tájékoztatás:

- Az útvonal le lesz zárva a forgalom elől! Ez vonatkozik a versenyzők kísérőire is. Ezért mindenkit arra kérünk, hogy aki a rajt előtt szeretné felvinni a kocsit, kalkulálja bele az idejébe, hogy 9 óra 30-tól teljes útzár lesz és csak körbe (Lillafüred felé) tud fel-le közlekedni a verseny előtt és alatt. Az utolsó induló felérkezése után nyitjuk meg az utat! Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra is!

- Rajtszámok: A versenyzők kötelesek a szervezők által kiadott rajtszámokat jól láthatóan a kerékpár kormányon elhelyezni. Aki elveszíti azt, vagy szándékosan megrongálja, abban az esetben a versenyzőnek új nevezést kell leadnia.

- Becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!

- A versenyen mindenki saját felelősségére indul, esetleges balesetért és az abból adódó károkért a rendezőség nem vállal felelősséget.

- A célba érkezett versenyzők időeredményei, Bükkszentkereszt központjában a 3 szintes parkolóban elhelyezett táblán folyamatosan olvashatóak lesznek. Ezért mindenkit kérünk, hogy ne a célban zavarja az időmérőket!

- Kb. 11.30 órakor és az utolsó induló után ruházat és táskák felszállítását vállaljuk.

- Minden résztvevő a nevezésének leadásával a verseny szabályait elfogadta, hozzájárul, hogy a XIV. Üveghuta Kupáról készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kérhet. Valamint kijelenti, hogy megfelelő egészségi állapotban van és felkészült a versenyre.

11.       Óvás:

A versenyszámok befejezése után 30 percig fogad el a versenybíróság írásbeli észrevételt, melyet a helyszínen tárgyal és hirdeti ki az eredményét. Óvási díj 10.000 HUF


Kapcsolódó anyagokoldal tetejére ^

2017. augusztus 30.